Tornar a casa

Entrevista en Full Dominical a Ignacio Font Boix, Vicario Vicario de la Prelatura del Opus Dei en Cataluña.

Full Dominical Tornar a casa (PDF)

*****

Després de set anys com a vicari de la prelatura de l’Opus Dei a Castella i Lleó, Cantàbria i Astúries, Mn. Ignasi Font torna a casa per exercir aquesta responsabilitat a Catalunya. Ho fa amb ganes «de fer Església, a Catalunya i a tot arreu», que ara significa «donar alegria i esperança a tanta gent que no en té». Per això, afirma, «la formació cristiana ens ha d’ajudar a ser persones que visquem amb el cor en el Crist i els peus a terra, essent ben conscients de les nostres limitacions».

Què representa el seu retorn a casa?

És engrescador tornar a casa en aquest moment. Ho faig amb moltes ganes de ser un servidor fidel del que m’ha demanat el prelat de l’Opus Dei: estar en comunió amb els bisbes de Catalunya i molt unit al que en cada moment ens demani el papa Francesc, juntament amb tots els fidels i totes les institucions de l’Església que hi treballen.

Quin estat de salut té l’Obra a Catalunya?

L’amor al treball ben fet sempre ha trobat una bona acollida a Catalunya. Molts catalans segueixen descobrint la seva vocació. L’Opus Dei es dedica a donar formació cristiana i, evidentment, mentre hi hagi gent que no conegui el missatge de Jesús no ens podem donar per satisfets, i juntament amb tota l’Església hem de seguir treballant seguint la ruta que ens marca el papa Francesc.

Quines prioritats s’ha marcat el nou prelat?

Mons. Fernando Ocáriz ha marcat uns objectius molt clars a la gent de l’Opus Dei: prioritzar els joves, la família i l’ajuda als pobres i malalts. També ha manifestat que la gent de l’Opus Dei ha de seguir construint ponts per afavorir la unitat dels cristians. I tot això des del tracte personal, de tu a tu, amb la gent que tenim al nostre voltant.

Òscar Bardají i Martín

Full Dominical